רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים
עוגיות שוקולד תמרים נימוחות שחייבים לאכול לצד משקה חם! מתכון קל לבצק פריך שיחליף את כל מתכוני הבצק שיש לכם!
אפשר להכין בצק פריך לעוגיות בדרכים רבות, אבל את הבצק הזה אתם לא תפסיקו להכין! בצק פריך משגע שניתן למלא בכל מילוי שרוצים ופשוט אי אפשר לשתות את הקפה של הבוקר בלי לאכול עוגייה מפנקת!
מתכון לבצק פריך קל, מהיר, פרווה, ללא מרגרינה או חמאה, רך ונעים לעבודה!! מתכון משגע של רולדת בצק פריך שאסור לפספס! וכל מי שיאכל ממנו יחייך במשך כל היום!
למה באמת כדאי לכם: רולדת בצק פריך
- מתכון לבצק ללא סוכר וללא חמאה או מרגרינה!
- ניתן להכין את העוגיות פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
- במתכון יש הצעות לכמה מילויים ואפשר למלא בכל מילוי אחר שמתחשק!
- העוגיות נשארות טריות במשך כשבוע, אבל כל כך טעימו שלא באמת יישארו!
שורה תחתונה: אין תחרות לבצק שמכינים בקלות ויוצא מושלם בכל עוגייה! מכינים עוגיות? זה בצק שלכם!
רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים
ציוד
המצרכים
- 6 כוסות קמח (כוס חד פעמי חם)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- ¼1 כוס מים (רותחים)
- ¼1 כוס שמן
- 1 כף תמצית וניל / סוכר וניל
אופן ההכנה
- לערבב הכל ביחד, ואז מתקבל בצק רך ונעים לעבודה מבלי להשאירו במקרר.
אפשריות מילוי:
- מילוי תמרים שכולם מכירים - תמרים קינמון גרידת תפוז ואגוזים או פאקנים קצוצים.
- מילוי שני: שוקולד השחר ופיצוחים או קוקוס.
- מילוי שלישי: ריבת משמשים לרכך במיקרו למרוח ומעל לפזר חלבה ופיסטוקים או פאקנים.
הכנת העוגיות:
- לערוך למלבן למלא לגלגל ולפרוס לפרוסות באלכסון אבל לא עד הסוף, רק את החלק העליון של הממולא.
- לגלגל לרולדה ועם סכין חדה לחתוך פרוסות אבל לא עד הסוף. אין צורך להבריש ביצה.
- להניח על נייר אפיה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 ל25-35 דקות.
- כשזה מוכן לפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
- אם במקרה הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים, אל דאגה!
- ניתן להכין מבצק זה אוזני המן או כל עוגייה אחרת.
- לשמור בכלי שאפשר לסגור אותו, לשבוע.
שאלות נפוצות: עוגיות בצק פריך
אפייה על טורבו או רגיל? אפייה רגילה. |
אין סוכר בבצק? לא, המילוי מתוק. ואבקת סוכר מעל. |
איך את מעבדת את הבצק? במיקסר עם וו לישה או ידנית? ביד. |
הכוונה לממרח תמרים? כן. אני משתמשת בתמרים רגילים ובמיקסר. |
חותכים לפני האפייה? כן. אבל בקטנה ולא עד הסוף. עושים סימנים. ושזה מתקרר אפשר לחתוך עד הסוף. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה לך על המתכון העברתי לחברות מאוד אהבו גם!"
טובה סימן טוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Naomi Beroukhim
איך עושים את הצורה. לפי המתכון לא יוצאת הצוקה שיש בתמומה
היי אוסי,
הכל מופיע בהוראות ההכנה.
צריך למלא את הבצק, לגלגל ואז לעשות חתכים עם סכין בחלק העליון כמו שרואים בתמונה אבל לא עד הסוף, רק על השכבה של הבצק כדי שהמילוי בפנים לא ייפגע.
אם יש לך שאלות נוספות, אנחנו כאן 🙂
יצא מעולה!! לשים בקירור או בקופסא בארון?9
היי יעל,
אפשר לשמור בטמפ' החדר אם לא חם מדי. אם את חוששת, במקרר עדיף. אפשר גם להקפיא.
בהצלחה 🙂
כמה זמן צריך לאפות ועל כמה מעלות?
היי חוה!
המתכון מציין אפייה ב-180 מעלות למשך 25-35 דקות. אחרי 25 דקות תבדקי את הבצק ותוכלי להבין אם יש צורך בזמן נוסף בתנור או לא.
בהצלחה 🙂
איזה באסה. יצא לי בצק יבש ומתפורר
היי ריקי, לבצק יבש ומתפורר יש להוסיף מעט נוזלים/שמן בהדרגה ובזהירות יכול לעזור, או במתכון חלבי אפשר גם להוסיף חמאה וחלב וזה מסתדר בד"כ. בהצלחה בפעם הבאה!
היי, הבצק מושלם. האם אפשר להחליף את כוס השמן בנטורינה?
היי אביבה, הבצק הזה מיועד לשימוש עם שמן. בבקשה מתכוני בצק פריך מצויינים שמכינים ממחמאה כאן וכאן. בהצלחה!
והאם אפשר להמיר לקמח תופח ואז לא לשים אבקת אפיה? תודה
היי אירנה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. במתכון ישנן 6 כוסות קמח ורק 2 כפיות אבקת אפייה. היחס יצא לא נכון ויהיה יותר מדי אבקת אפייה אם תחליפי את כל הקמח הרגיל בקמח תופח אז היינו ממליצים שלא.
מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם ניתן להמיר למתכון חלבי? אם כן כמה חמאה צריך? תודה
היי אירנה, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. אז יש להשתמש בכוס חמאה (כ240 גרם). בהצלחה!
אפשר קמח בלי גלוטן? איזה מומלץ?
היי מאיה, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה אך ישנם מספר מתכוני עוגיות תמרים ללא גלוטן שמתשמים בקמח מולינו ירוק (של חברת קמח הארץ). מתכון לדוגמא כאן
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
אפשר קמח כוסמין?
היי סיסי, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
תודה! בצק נוח למילוי, והעוגיות פריכות ומעולות!
היי עלה, שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם הבצק מתאים למאפים מלוחים?
אם כן אשמח לדוגמה למאפה כזה תודה
היי נורית, עדיף להכין ממתכון מקורי, בבקשה כמה מתכונים שמשתמשים בבצק פריך מלוח בלחיצה כאן
אפשר להכין חצי מהכמות
להשתמש בחצי מהמצרכים יוצא חצי כמות, בהצלחה!
לא הבנתי לגבי הכוס . כוס מדידה של 200 מ״ל?
כוס מדידה עם ידית בנפח 200 גרם, או כוס חד פעמי חם, איזה שתרצי. בהצלחה!
שלום!
השתמשתי במתכון שלך פעם ראשונה והאמת שכאחת שאופה ביתית לא רעה חייבת לציין שאחלה מתכון בצק מהיר ונעים .
העוגיות יצאו מעולות. תודה
היי הבצק יצא פירורי מידי, קימחי ואי אפשר לעבד אותו לעיסה אחת. מה יכולה להיות הסיבה ? אולי צריך להוסיף עוד שמן?
אם קורה והבצק לא מתגבש ונשאר פירורי – ממלץ להוסיף לו עוד כפית או שתיים כפיות מים או שמן בהדרגה. בהצלחה בפעם באה!
לכמה גלילות הבצק מספיק? בתודה לתשובה ושנה טובה ומתוקה.
היי ענבל,
כ-10 יחידות. בהצלחה!
אפשר חמאה במקום השמן?
היי מרוה,
בטח, רק להוסיף שליש יותר מהכמות של השמן במתכון.
בהצלחה 🙂
לא מצליחה להגיע למתכון
היי מירי,
מתנצלים על התקלה. האם עכשיו את יכולה לראות את המתכון?