Advertisements
| |

סלט חציל ועגבניות

סלט חציל ועגבניות אותנטי, ממש כמו של אימא! טעים ופשוט להכנה שהלחם ליד הוא רק תירוץ!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
סלט חציל ועגבניות
Advertisements

סלט חציל ועגבניות אותנטי מבית אימא! סלט קל להכנה והכי טעים שיש!

״כשהייתי פצפונת, אימא שלי עם ידי הזהב שלה, כורדית במוצאה, הייתה מכינה לי כריך עם הסלט הזה לבית הספר. בכל הפסקת אוכל כל ילדי הכיתה היו מבקשים ממני להחליף איתם את הכריך המטריף שלי!
הסלט הזה כל כך טעים שלא צריך כלום ליד, רק איזו חלה טרייה או לחם הביתת ואתם מסודרים!

המתכון קל מאוד להכנה וכל אחד יכול להכין. אצלי סלט חציל ועגבניות נמצא קבוע בתפריט הסלטים של שישי, אבל הוא כל כך טעים ומזכיר לי רגעים מתוקים מהילדות, שאני לא עומדת בפיתוי ומכינה את הסלט הזה גם באמצע השבוע!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

סלט חציל ועגבניות
צילום: אריאלה גולדמן

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: סלט חציל ועגבניות

    • מתכון אותנטי שמזכיר רגעים מחייכים מהילדות!
    • לוקח כלום זמן הכנה שלא צריך להמתין ליום שישי כדי להכין!
    • כל כך טעים שהלחם ליד הוא רק התירוץ!
    • כל אחד יכול להכין ותמיד יוצא מושלם ברמות!

שורה תחתונה: כשהסלט הזה נמצא על השולחן לא באמת צריך הרבה ליד, כי הוא זה שגונב את ההצגה ובגדול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סלט חציל ועגבניות

סלט חציל ועגבניות

סלט חציל ועגבניות אותנטי, ממש כמו של אימא! טעים ופשוט להכנה שהלחם ליד הוא רק תירוץ!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן
Advertisements

המצרכים

  • 2 חצילים
  • 5 כפות שמן חמניות
  • 6 עגבניות
  • שיני שום (לפי הטעם)
  • 1 פלפל ירוק (חריף)
  • 1 פלפל/גמבה אדום
  • פפריקה (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • מלח לימון/לימון סחוט (לפי הטעם)
  • סוכר (לפי הטעם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכניס את החצילים חתוכים לקוביות קטנות לתוך סיר נפרד שיש בו מים רותחים  (לא להסיר את הקליפה של החצילים).
  • כשצבע החציל הופך לאפור, ומתרכך אז הוא מוכן. להוציא למסננת ולסנן את המים.
  • בסיר אחר נשים את השמן ונטגן 6 עגבניות חתוכות קוביות קטנטנות יחד עם קליפתן.
  • להוסיף שיני שום שלמות, פלפל ירוק חריף חתוך טבעות, פלפל אדום- גמבה חתוך קוביות.
  • לתבל בכף שטוחה פפריקה, מלח לפי הטעם, תבלין מלח לימון לפי הטעם.
  • לטעום את הסלט, הוא צריך להיות חמצמץ - עם טיפונת סוכר לאיזון החמיצות.
  • לבשל על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים (הם מתבשלים מהמיץ שהפרישו העגבניות ואין צורך להוסיף מים).
  • כשנוצר רוטב יפהפה, מעט סמיך ואדמדם להוסיף אל הסיר את החציל שבישלנו קודם.
  • לערבב ממש בעדינות כמה שניות לאיחוד ולהסיר מהאש. לצנן ולאחסן בקופסה אטומה במקרר.
Advertisements

הערות וטיפים

* מי שלא אוהבת תבלין מלח לימון אז אפשר מיץ לימון טרי סחוט.
מומלץ תבלין מלח לימון כי טעם הסלט יוצא מופלא ובנוסף נשמר זמן ממושך בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

סלט חציל ועגבניות
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

סלט חציל ועגבניות 

עוד מתכונים מעניינים באתר

לא בטוחים באיזה סלט לבחור? עוד המון מתכוני סלטים מצוינים וקלים מחכים לכם עכשיו באתר!  

 

 

Advertisements

Similar Posts

8 Comments

    1. היי שרה,
      כאן החציל מבושל ולכן אין צורך. משתמשים בשיטה הזו לפני טיגון.
      בהצלחה 🙂

      1. היי,
        נכון, רק לשים במים רותחים ולהוציא כשהצבע של החציל משתנה לאפור.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements