| | |

צלי בשר ופטריות חגיגי ומרשים

איכות האירוח נמדדת באוכל שמגישים. המתכון הזה בהחלט יהיה נקודת פתיחה טובה!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
צלי בשר ופטריות כמו באירועים

צלי בקר ופטריות מושלם לארוחת שבת. ארוחה חגיגית ומפנקת שתשאיר את האורחים נדהמים! אם תהיתם לעצמכם איך זה שרק באולמות אירועים אנחנו אוכלים מנות עשירות טעמים ומפנקות, הרי שהתשובה לכך היא שמעולם לא ניסיתם להכין. 

אז היום נלמד שלב אחרי שלב איך מכינים צלי רך ועסיסי, כל כך רך שאפשר לאכול אותו בלי סכין. מוסיפים לזה מנת צד לבחירתכם וקיבלתם מעדן חגיגי ומעולה בול כמו שמגישים באירועים. מנה עיקרית מושלמת לארוחה בשרית, פשוט ללקק את האצבעות!

צלי בשר ופטריות כמו באירועים
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: צלי בשר ופטריות

  • מתכון מאוד פשוט שיהיה לכם מאוד קל להכין!
  • ניתן להכין עם נתח בשר אחר, כמו נתח בשר מס' 8!
  • מנה חגיגית ומושלמת להגשה בסופי שבוע, חגים ובעת אירוח בכלל!
  • מנה כל כך טעימה שלרגע לא תאמינו שאתם אלה שהכנתם!

 

שורה תחתונה: איכות האירוח נמדדת באוכל שמגישים. המתכון הזה בהחלט יהיה נקודת פתיחה טובה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
צלי בשר

צלי בשר ופטריות כמו באירועים

צלי בשר ופטריות חגיגי ומרשים

איכות האירוח נמדדת באוכל שמגישים. המתכון הזה בהחלט יהיה נקודת פתיחה טובה!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

סיר בינוני
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • נתח טרי בשר מספר 5 כתף מורתח ! (אפשר גם קפוא)

להרתחת הבשר:

  • פלפל אנגלי (לפי הטעם)
  • עלי דפנה (לפי הטעם)
  • כורכום (מעט )
  • פלפל שחור גרוס (מעט )

לרוטב:

  • 1 סלסלה פטריות (שטופות - 250 גרם)
  • 2 בצלים (לפרוס)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות מציר הבשר/מים רגילים
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 שקית אבקת רוטב לצלי (22 גרם - השתמשתי בשל אסם)
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית דבש
  • 1 כוס מים רותחים ( לפתיחת האבקה)

אופן ההכנה

  • נסגור בטיגון קל קל את גוש הצלי כתף מס 5 שלנו, עם מעט שמן מכל הצדדים ואז נניח בצד.
  • את הבשר עכשיו נכניס ל 2 ליטר מים, עם בצל שלם וגזר מקולף ונרתיח.
  • מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, ולהרתיח שעתיים.
  • נסנן אחרי הרתיחה את המים במסננת צפופה ונשמור בצד בקירור 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר.
  • נצנן גם את הבשר עצמו לכמה שעות או לילה שלם ונפרוס לפריסות כמו בתמונות.

להכנת הרוטב:

  • בשמן חם לטגן את הבצלים עד שמזהיבים, לזה מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים בקלילות.
  • להניח את הבשר הפרוס ולטגן כל פרוסה בערך דקה אחת בכל צד, ועכשיו נוסיף בחזרה את 2 כוסות הציר בשר.
  • ומיד להוסיף גם את התבלינים: את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס ופלפל לבן.
  • נבשל על האש בערך חצי שעה ובשלב הבא נוסיף את הפטריות (ניתן ואפילו מומלץ להוסיף גם ערמונים).
  • מבשלים את הכל לעוד רבע שעה, ואז נתחיל בהכנת בלילת האבקת רוטב לצלי.
  • נמזוג כוס מים רותחים בקערית קטנה ! ולמים נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף ואת כפית הדבש.
  • נערבב את הרוטב היטב עד שאין גושים ומוסיפים לסיר - ונבשל לעוד כ 20 דקות.

הערות וטיפים

  • סה"כ שלוש כוסות נוזלים.
  • במידה וחסר מלח תוסיפו אך ורק מעט, אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים אז תהיו זהירים עם המלח!
  • את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב ...סצ'ואן...רוטב טראיקי...רוטב שזיפים .
  • את השקית אבקת צלי ניתן להמיר לשקית אבקת רוטב פטריות ! 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: צלי בשר ופטריות

אני קונה בדרך כלל פרוס איך אכין?
תצרבי אותם קודם על שמן זית משני הצדדים אחר כך תעשי את הרוטב כמו שציינתי רק עם יותר מים ותבשלי בישול ארוך!  את הפטריות והאבקת ציר לשים 20 דקות אחרונות.
מה אפשר במקום דבש?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
יש לי בשר מס 8 אפשרי גם? או שיש מתכון אחר?
אפשרי גם.
נראה מעולה! צלי בשר שלי כבר חתוך לקוביות. אז מה לעשות בשלב הראשון? לסגור ולבשל כמה זמן, לפני הכנת הרוטב? 
לסגור ולבשל עם הרוטב אל תרתיחי אותו הוא יתעוות לך. תבשלי כשעה וחצי עד שאת נועצת סכין והיא חודרת ללא התנגדות.
מה ניתן לשים במקום מרק עוף? אני לא מכניסה לבית.
כפית קמח בבלילה להסמכה.
צלי בשר ופטריות כמו באירועים
צילום: אילנית בניזרי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

6 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?