| | | | |

עוגה בחושה אגוזים וקפה מדהימה

מתכון עוגת אגוזים וקפה קלה להכנה תוך 5 דקות הכנה ויש לכם עוגה טעימה בתנור!
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.27 על ידי 19 דירוגים
מתכון לעוגה בחושה

עוגה בחושה עם אגוזים וארומה של קפה! מתכון קל, שמכינים ב־5 דקות ותקבלו עוגת קפה בחושה שתשדרג לכם את הבוקר לצד הקפה.

תמיד יש לי בבית לפחות עוגה בחושה מדהימה אחת כדי שיהיה לכולנו מה לנשנש לצד הקפה ותמיד טוב שיהיה מה להגיש גם כשאורחים לא צפויים מגיעים.

אחת העוגות שהכי גורפת מחמאות זו עוגת אגוזים בחושה, עם טעם עדין של קפה. אז קבלו מתכון לעוגה בחושה משגעת, שאני נוטה להאמין שכזו עדיין לא הכנתם וממש כדאי לכם לטעום אותה.

ספר המתכונים של שרה יוסף

עוגה בחושה קלה, עוגה בחושה מדהימה
צילום: שרה יוסף

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגה בחושה איכותית שמכינים בבית היא תמיד העוגה הכי טעימה שיש!
  • מתכון קל בטירוף, שמכינים ב־5 דקות ולא תשימו לב שהכנתם!
  • עוגה משגעת שתמיד כיף לאכול ומשדרגת כל כוס שתייה חמה!
  • עוגה מושלמת להכנה ולהגשה גם כשמגיעים אורחים לא צפויים!

 

שורה תחתונה: אם כבר עוגה בחושה אז ממש כדאי לכם להכין את העוגה שבמתכון הזה. לא תצטערו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לעוגה בחושה

עוגה בחושה אגוזים וקפה מדהימה

מתכון עוגת אגוזים וקפה קלה להכנה תוך 5 דקות הכנה ויש לכם עוגה טעימה בתנור!
ציון 4.27 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

מידה: כוס חד פעמי קר
תבנית אינגליש קייק גדולה / 2 תבניות אינגליש קייק קטנות

המצרכים

לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס מים חמים (+ כפית נס קפה)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח

לקישוט מעל העוגה:

  • ½ כוס אגוזים ( טחונים גס)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר במשך כמה דקות עד שמתקבל קצף תפוח. ומנמיכים את מהירות המיקסר.
  • לקערת המיקסר מוסיפים בהדרגה את השמן ואת המיץ תפוזים והנס קפה.
  • מערבבים את היבשים (קמח, אבקת אפיה וסוכר וניל) ומוסיפים לקערת המיקסר, ממשיכים לערבב מעט.
  • מרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות (ניתן במקום לרפד רק לשמן את התבנית).
  • לשפוך לתבנית חצי מהבלילה ומפזרים חצי מכמות האגוזים ומעט קינמון.
  • שופכים מעל את החצי השני מהבלילה ומפזרים את יתר האגוזים והקינמון.
  • מעבירים לתנור ואופים ב 180 מעלות בערך כ- 35 דקות (בודקים עם סכין אם יבש).
  • מוציאים מהתנור ועושים חורים עם שיפוד בעוגה.
  • שופכים מעל העוגה כחצי כוס סירופ מייפל ומחזירים לאפיה בין 3-5 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגה בחושה קלה

חייב סוכר חום?
אפשר רגיל.
את האגוזים והסוכר לשים לפני האפייה?
כן לפזר מעל העוגה.
.

 


הבמה כולה שלכם:

"כבר בתנור!"
שירי ותומר עובדיה

עוגת קפה בחושה
צילום: טטיאנה ניימן

"לא גבוהות אבל הריח משגע. ממש קלי קלות על הטעם נדווח בהמשך.
תודה רבה על המתכון!"
טטיאנה ניימן


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון לעוגה בחושה מאת: שרה יוסף

Similar Posts

6 Comments

  1. רגע, נכנסתי למתכון כשכתוב במפורש ללא מיקסר. ובהכנה מה כתוב? מיקסר! באמת.. כנראה שכותב המתכון סובל מאובדן זיכרון לטווח הקצר מאד… נא לתקן. זה בהחלט לא מה שמובטח בקוביית התמונה שם בתפריט.
    אני רוצה לתת כוכב אחד והאפוציה כשלוחצים היא שלושה כוכבים. איזה ליצנים. אפילו חצי כוכב לא מגיע לכם. אז נשאיר על 0 כוכבים. כי זה מה שמגיע לכם. אתר גרוע ברמות על. מי מפעיל אותו…

    1. היי רונית,
      מתנצלים על הבלבול – אין צורך במיקסר, לא חייבים להקציף את הביצים רק אם רוצים בכך. אז במקום הקצפה, לטרוף אותן היטב ולהמשיך את העבודה בהתאם להוראות.
      בהצלחה!

  2. 3 stars
    תפחה בתנור אך ירדה מאד, יצאה פיתה… הכנתי בתהנית עגולה, יתכן שהיתה גדולה מדי.
    העוגה טעימה, אך המייפל משתלט מאד (הוספתי פחות מחצי כוס) ואת הנס קפה כמעט לא מרגישים.

    1. היי ליאת,
      נכון, התבנית העגולה הייתה גדולה מדי. המתכון מתאים לאינגליש קייק.
      לגבי המייפל והקפה, שווה להכין אותה שוב ולעשות את השינויים בכמויות לטעמך 🙂
      בהצלחה בפעם הבאה!

    1. היי נאוה, את הקפה מוסיפים לסליחה ביחד עם מיץ התפוזים ושאר הנוזלים, בהצלחה ובתיאבון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?