| | | |

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול, רכות, מפנקות וטעימות שכל תוספת מיותרת!
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול, רכות וטעימות עם ניחוח משגע – נהדרות לאירוח!

לפעמים משהו קטן ויוצא דופן עושה את האירוח ולא באמת צריך לעשות הפקות גדולות. כשאני מארחת לארוחת בוקר או ערב, אני לא יוצאת מדעתי. אני מכינה את הארוחה הרגילה, אבל מוסיפה טוויסט קטן אחד שעושה את כל ההבדל!

לחמניות עם שום שמיר ושמן זית נתלשות שמשאירות טעם של עוד. אז מה דעתכם שנכין לשבת לחמניות לחם שום? מתכון עם עשבי תיבול, קל להכנה וטעים כל כך שלא צריך אף מתבל או תוספת ליד!

לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה. כל כך קל וטעים, שהמתכון ישתלב בתפריט השבועי שלכם גם בלי שתתכוונו!

לחמניות שום ועשבי תיבול
צילום: שרה יוסף

למה באמת כדאי לכם: לחמניות שום

  • לחמניות כל כך טעימות שלא צריך אף תוספת ליד כדי לנשנש!
  • ההבדל הקטן שיעשה את האירוח שלכם לגדול!
  • מתכון לחם שום קל להכנה עם סרטון שלא משאיר מקום לטעויות!
  • אפשר להכין כמות גדולה, להקפיא ולשלוף מתי שרק מתחשק!

שורה תחתונה: מכירים לחם שום במסעדות? אחרי שתכינו את הלחמניות תשכחו שקיימת גרסה נוספת!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול, רכות, מפנקות וטעימות שכל תוספת מיותרת!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שבבי בצל יבש ((אפשר בלי))
  • ½3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי 200 מ"ל)

לקישוט

  • ¾ כוס שמן זית
  • ½ כף שום כתוש
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה
  • ¼ חבילה שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  • מוסיפים לקערה שמרים יבשים, סוכר, וכוס של מים. ממתינים 15 דקות.
  • מוסיפים קמח ומים וללוש. מוסיפים את השמן והמלח ושוב ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  • מתפיחים את הבצק כ-30 דקות, מוציאים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב עוד כ- 30 דקות.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לכדורים. מקמחים מעט ונותנים לו לנוח מספר דקות.
  • להניח ולרפד תבנית עגולה בנייר אפיה.
  • לוקחים כדור מהבצק ויוצרים אתו צורה של נחש. חותכים ל-3 ומסדרים בתבנית. נותנים לו לתפוח 30 דקות.
  • להוסיף לקערה את השמן עם העשבי תיבול ומערבבים היטב.
  • מורחים את תערובת השמן ועשבי התיבול על הלחמניות בעדינות.
  • מעבירים לתנור ואופים על 200 מעלות בערך כחצי שעה. בסוף האפיה, מורחים שוב שמן זית עם עשבי תיבול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: לחמניות שום

מתי מוסיפים את שבבי הבצל?
בתוך הבצק להוסיף את שבבי הבצל.
מקסים! השתמשת בסיר של דגים?
לא, זוהי פשוט תבנית עגולה שאני אוהבת לאפות בה לחמים. יוצא מעולה!
אם מכניסים את הבצק למקרר, כשמוציאים אחר כך לעבוד אתו מיד או שצריך לתת לו זמן להתחמם?
אני מוציאה מהמקרר, מוציאה לו אוויר ומתחילה לעבוד אתו.
אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח רגיל ושמרים? אם כן מה הכמות?
את יכולה, ותוסיפי 1 אבקת אפיה.

הבמה כולה שלכם:
לחמניות שום ועשבי תיבול
צילום: אסתר אסתר

"לחמניות לחם שום טעימות ורכות והריח של האפייה בכל הבית,
מתכון קל וטעים!"
ג'נט

Similar Posts

17 Comments

    1. היי חנה, טיפ מעולה למנוע מלחמניות להתקשות מבחוץ זה לכסות מיד במגבת אחרי שיוצאות מהתנור. בהצלחה!

  1. הי, מאחר ואני עובדת לפי משקלים טפחות לפי כפות כוסות, כמה גרם שמרים בעצם את מוסיפה? כי שלוש כפות נראה לי המון ביחס לקילו קמח. אין טעם לוואי של שמרים?

    1. היי אתי, כף שמרים יבשים = 8 גרם בערך, ולא לדאוג יוצא מושלם ללא כל טעם לוואי, בהצלחה וחג שמח!

  2. אני רואה בשאלות שהבצק יוצא מהמקרר, זה לא רשום במתכון.. באיזה שלב אמור להיות מקרר?

    1. אפשר להתפיח במקרר מסיבות שונות, אך במתכון זה אינו הכרחי ואופן ההכנה מדויק ללכת לפיו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?