Advertisements

הבאנו לכם היום את המנה הכי מרשימה והכי מושלמת לאירוח. מאפה מבצק פילאס פריך, ממולא בפטריית פורטובלו, שאותה אני נמלא ב בשר! היום אפילו את המילוי נמלא, ונקבל מנה שתמיד מנצחת ומפתיעה, פשוט מעדן.

מתכון באדיבות:  חן עטיה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: 

מצרכים ואופן הכנה

לפני שמתחילים להכין, לעבור על הטיפים שלמטה.
המתכון עצמו פשוט וגמיש, ואת הכמויות שלו אפשר להתאים לפי מה שרוצים:

  1. מטגנים בצל עד שמזהיב ומקבל צבע יפה, נוסיף את הבשר הטחון שלנו, ותבלינים לפי שאיך אתם אוהבים לתבל בשר טחון בדרך כלל ,אישית אני מוסיפה: פלפל לבן , מלח , מעט חוואיג' .
  2. חשוב: לסנן את הבשר מנוזליו ושלא ישארו נוזלים ….
  3. למחבת הטיגון נוסיף גם צנוברים, ונטגן אותם (שווה מאוד, צנוברים משדרגים את המנה פי עשר)
  4.  נרדד את הבצק מעט, ונחתוך ממנו קוביות (כל פטריה מצריכה בצק בגודל של חצי דף נייר A4ׂׂ בערך)
  5. נמלא עכשיו את בפטריה בבשר הטחון המטוגן שלנו
  6. ואז, נניח את הפטרייה כשפנייה כלפי מעלה (כפי שניתן לראות בסרטון למעלה)
  7. נסגור בשלב זה את ארבעת הקצוות כלפי פנים, ובתנועות סיבוביות נסגור את הבצק (לבדוק בסרטון).
  8. עכשיו נהפוך את הפטריה, נעשה 3 פסים ,ונכניס למקרר לקירור של לפחות כמה שעות (לתת זמן לטעמים להיספג)
  9. נמרח מעל ביצה טרופה, נפזר שומשום לקישוט, ונכניס לתנור לאפייה של כ 25 דקות פחות או יותר, על חום של 200 מעלות.

טיפים

טיפים להצלחת המנה:
1. פטריות פורטבלו יותר מתאימות למתכון ולא שמפיניון.
2. סוג הבצק שנשתמש בו הוא בצק פילאס, ולא בצק פילו.
3. מומלץ שתכינו את המנה יום לפני שמתכננים להגיש על מנת שהפטריות יספגו את הטעמים.
4. לפני ההכנה, את הפטריות צריך לשטוף, ואז ולייבש אותן לפחות שעה, כדי למנוע שהן יגירו נוזלים
5. עוד טיפ לגבי הבצק, לתוצאות הכי טובות,לתת לבצק פילאס שלנו לנפשי לילה שלם במקרר לפני הכנת המתכון.

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר כמויות? בשר ותבלינים.. חדשה במטבח.
תשובה: פשוט תטגני בצל לבן במחבת עד שיהפוך לשקוף. תוסיפי בשר טחון כמו שהוא, פלפל שחור צנובר, מלח ואת יכולה טיפה קינמון אם אוהבים, ככה הכי טעים. והבצק פשוט קחי בצק פילו, תרדדי טיפה ותחתכי לקוביות. 

שאלה: אפשר לעשות עם גבינות?
תשובה: כן, כמובן.

שאלה: רוצה לעשות לשבת ושכחתי אתמול להוריד למקרר את הבצק והבשר..אם אוריד עכשיו או אפילו אשים בחוץ האם אוכל לעשות בערב או עדיף מחר?
תשובה: ברור, במקרים קיצוניים אני גם עושה הכל על הבוקר.

עוד מתכוני מאפים מבוקשים:

Advertisements

מאפה פטריות פורטבלו במילוי בשר
Advertisements

מאפה פטריות פורטבלו במילוי בשר
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

    1. המתכון הוא למאפה בצק שבתוכו פטריה ובתוכה בשר, אז עדיף פטריות גדולות ושלמות כמו פורטבלו

  1. אמרת שזה משדרג המון, אך האישה פחות אוהבת צנוברים.
    האם ניתן לטחון את הצנוברים והטעם בכל זאת ישמר?

    1. אפשר להכין בלי הצנוברים או להחליף למשהו דומה שאוהבים כגון שקדים פרוסים.

    1. היי מוריה,
      אפשר להקפיא את המאפה הזה לפני או אחרי האפייה בלי בעיה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements