| | |

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון פשוט קליל ומהיר להכנת עוגה עסיסית וטעימה במיוחד שחובה להכין. 
בהשראת: דורית אלישע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח,

עוגת שכבות שוקולד לפסח עם קוקוס משגעת ולא פחות טעימה מהגרסה הלא כשרה!

מתכון קליל ומהיר, חובה להכין. חג שמח וכשר לכולם.

ספר המתכונים של דורית אלישע

מתכון עוגת שוקולד
צילום: דורית אלישע

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון פשוט קליל ומהיר להכנת עוגה עסיסית וטעימה במיוחד שחובה להכין. 
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

כוס חמה חד פעמית
תבנית גודל 24-26

המצרכים

  • 6 ביצים (שלמות)
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות קמח תפוח אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות קקאו
  • 1 חבילה מזולה לאפייה (200 גרם)

לשכבה אמצעית:

  • 3 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • קוקוס (150 גרם)

להכנת קרם שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)

אופן ההכנה

  • קודם כל מחממים את תנור ל 180 מעלות.
  • נרתיח את החלב, עם שלוש כפות הסוכר ושלוש כפות הקקאו.
  • נכבה את הגז ונוסיף לקערת החלב את המזולה. מערבבים טוב טוב שימס, ומקררים קצת.
  • נפריד שש ביצים ואת החלמונים נוסיף לשוקולד.
  • את החלבונים נקציף בהדרגה עם כוס סוכר אחת.
  • נעביר את הקרם שנוצר לקערה גדולה. ונקפל את הקצף שהכנו בעדינות אל תוך הקערה.
  • נוסיף כוס וחצי קמח תפוח אדמה עם שקית אחת של אבקת אפייה.
  • נשמן היטב תבנית גודל 24-26. ויוצקים חצי מהבלילה.

להכנת השכבה האמצעית:

  • נקציף שלושה חלבונים עם שלוש כפות של סוכר לבן.
  • נקפל אל תוך הקצף את הקוקוס שלנו ומפזרים מעל העיסה בעזרת כף ואת מה שנותר מהבלילה אנחנו יוצקים מעל.
  • נכניס לתנור ונאפה 45-50 דקות. אפשר לבדוק אם מוכן או עדיין לא עם קיסם מעץ.

להכנת הקרם:

  • על הגז נמיס את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר.
  • לצקת בזהירות מעל לעוגה שלנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח

כמה סוכר?
סך הכל כוס אחת של סוכר לקצף, שלוש כפות סוכר שטוחות סוכר לחלב שהרתחנו עם הקקאו, ולבסוף שלוש כפות גם שטוחות של סוכר לבן לשלושת החלבונים בשכבה של הקוקוס
כמה ביצים בכל המתכון?
תשע ביצים – שש שלמות בתחילה + שלושה חלבונים שהקצפנו בהכנת שכבת הקוקוס.
איך  לעשות לא לפסח?
לשים קמח רגיל.
מה אפשר להחליף את המזולה לאפייה?
מספר אפשריות " חמאה, מחמאה, או אפילו מרגרינה רגילה.
איזה שינויים לעשות על מנת להפוך את המתכון לכשר פרווה?
לקרם שוקולד מעל להשתמש בשמנת צמחית , ובמקום החלב פשוט להשתמש במים.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: דורית אלישע

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת שוקולד לפסח מתכון מאת: דורית אלישע

Similar Posts

3 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?