|

כעכים מתוקים שחובה לנסות

כעכים מתוקים פרווה, מושלמים להגשה בכל עת! מתכון קל היישר מהמטבח הטריפוליטאי!
בהשראת: אילנה אברהם
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
כעכים מתוקים

כעכים מתוקים היישר מהמטבח הטריפוליטאי! מתכון מדויק לעוגיות כעכ, שאין אמא או סבתא טריפוליטאית שמוותרת על ההכנה שלהם!

במטבח הטריפולטאי יש לא מעט מתכוני עוגיות ואחת העוגיות הכי מבוקשות הם הכעכים, העשויות מבצק פריך ומתוק שפשוט כיף לנשנש אותן בכל הזדמנות!

מתכון אחד לאחד, כמו שמכיניות הטריפוליטאיות ואם לא יצא לכם לטעום, אנחנו ממליצים בחום להכין! עוגיות ממכרות שכל יושבי הבית יחפשו תירוץ לגשת למטבח כדי לשלוף עוגייה מהצנצנת!

ספר המתכונים של אילנה אברהם

 

כעכים מתוקים
צילום: אילנה אברהם

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון מדויק וברור היישר מהמטבח הטריפוליטאי, שלא תמצאו כזה!
  • כעכים מתוקים, שתמיד כיף שיש בבית וכיף לנשנש מתי שרוצים!
  • עוגיות פרווה מושלמות שאפשר לאכול גם לאחר ארוחה בשרית!
  • עוגיות העשויות מבצק מתוק ופריך, ומשדרגות כל רגע!

שורה תחתונה: אם אתם מכירים, אתם ודאי כבר במטבח, אבל אם לא אז כדאי שתכינו כעכים מתוקים כאלה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

כעכים מתוקים

כעכים מתוקים שחובה לנסות

כעכים מתוקים פרווה, מושלמים להגשה בכל עת! מתכון קל היישר מהמטבח הטריפוליטאי!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • ¼1 כוסות שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1 כף אמוניאק מהולה ב 5 כפות מים (אפשר להשיג בחנויות תבלינים, - לא לוותר על זה)
  • 1 קילו קמח (קצת פחות )

אופן ההכנה

  • נקציף בלי להפריד את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל.
  • עכשיו ננמיך מהירות ונוסיף שמן ומים מהולים באמוניאק.
  • נוסיף גם אבקת אפייה וקליפת תפוז.
  • בשלב הזה להוסיף את הקמח בהדרגה על לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  • נוציא את הבצק מהקערה ונמשיך ללוש עם מעט קמח עד שמרגישים שהבצק נוח לעבודה.
  • נעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה מנוחה.
  • ניצור עוגיות במכונה מיועדת או לגלגל ביד.
  • נאפה בחום בינוני גבוה כעשרים דקות.

הערות וטיפים

המלצה: להקציף את הביצים עם וו גיטר, גם מקציף מעולה וגם אפשר להמשיך לעבוד איתו עד לגיבוש הבצק,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כעכים מתוקים

מה זה בדיוק אמוניאק?
אמוניה זה חומר שדומה לאבקת אפייה, ריח חזק מאוד, לא להתקרב מידי, אפשר לוותר אבל לא כדאי כי זה מה שעושה את העוגייה לאווריריות בטרוף
מאיפה להשיג אמוניאק?
מחנויות תבלינים.
אפשר להמיר באבקת אפייה?
כבר יש אבקת אפייה במתכון, פשוט לא להוסיף אמוניאק וזהו, אבל לא יוצא אותו דבר וחבל.
למה דביק שלא יכולתי לעבוד עם הבצק?
גם אם הבצק דביק לא מיד להוסיף קמח, לעבוד אתו בקלילות על השיש, לגבש ולערום אותו אבל לא למעוך וללוש כמו בצק שמרים, ואם צריך מוסיפים קמח בזהירות.

 


הבמה כולה שלכם:
כעכ
צילום: ציונה מעתוק

"אני מכינה אותם כבר למעלה מ 20 שנה!"
ציונה מעתוק

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: Ilana Avraham

Similar Posts

2 Comments

  1. עוגיות נהדרות. עשיתי עם מוניאקה (מצאתי בחנות תבלינים בשוק).
    ממליצה בחום עם כוס תה לקראת החורף הקרב….
    אגב, אפשר להכין מהמתכון הנפלא הזה עוגיות מלוחות?
    אם כן, כמה מלח וכמה סוכר
    המון תודה ???????

    1. היי אתי!
      לגרסה המלוחה של העוגיות, יש להוריד את כל הסוכרים ולהוסיף במקומם כף נדיבה של מלח דק.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אם בא לך לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום ישירות לוואטסאפ, מוזמנת להצטרף כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?